Lukijat

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Väsynyt, mutta onnellinen!

Tervehdys blogilaiset.
Olen viettänyt maanantaista tähän päivään aikaa tempperamenttisen, toimeliaan, hetkittäin itsepäisenkin, mutta ah, niin suloisen kolmevuotiaan Heinäpojan kanssa.
Tulimme maanantaina puolenpäivän aikaan tänne mummilaan ja heti oli tietenkin täysi höyry päällä. Kaikki lelut piti kaivaa kätköistä esille ja aloitella leikit. Vaikka päikkärit painoivat jo  päälle, niin energiaa vain tuntui piisaavan. Pienoisen houkuttelun jälkeen sain pojan lopulta sänkyyn viereeni rauhoittumaan. No, tulihan se uni, kun ensin olin lukenut pari satua. Mummikin siihen sitten kurvahti ja nukuimme kuin murmelit toistemme kainalossa.
 Päikkäreitten jälkeen lähdimme lähellä sijaitsevaan leikkipuistoon. Keinuttiin ja laskettiin liukuria aina uudestaan ja uudestaan. Parin tunnin session jälkeen sain pojan lopultakin lähtemään sisälle, sillä varjolla, että Pappa on tulossa töistä kotiin.
Ilta kului siinä leikkien ja papan kanssa seurustellen. Iltapalan ja hammaspyykin jälkeen kutsuikin jo sänky. Unta ei kovin kauaa tarvinnut etsiä, senverran touhukas päivä oli ollut.

Eilen aamulla poika ilmoitti heti herättyään, että hämpä onkin viellä toisen yön!
No, ei muuta kuin soitto kotiin ja lupaa kysymään. Lupa saatiin ja siitäkös riemu syntyi.
Lähdimme alkajaisiksi käymään paikallisessa ostarissa ja teimme pieniä hankintoja. Palasimme kotiin ja tuttu leikkipuisto oli ohjelmassa seuraavaksi. Samat mäenlaskut ja keinumiset kuin edellisenäkin päivänä ja samat oli rituaalit kotiinlähdönkin kanssa, elikkäs ei siis millään:) 
Lopulta väsymys kai voitti, koska sinnikäs pikkumies antoi periksi. Päikkäreitten jälkeen ensimmäinen kommentti oli; mihin mummi lähdettäis, lähdettäiskö vaikka kävelylle ja mehän lähdettiin. Ilmakin suosi, tuulesta huolimatta, joten kiersimme aika pitkän lenkin, joka päättyi jäätelöostoksille. Ilta kului taas papan kanssa seurustellen, sekä "laavakiviä" ja "vihreitä meteoriittejä" kuorma-auton lavalle lastaten.
Nukkumaan menimme normaalia myöhemmin, koska leikkejä ei voinut millään jättää kesken. Nukkumatti tuli lopulta kuitenkin ja uupunut palomies sammui mummin ja papan keskelle:)

Tämä aamu oli eilisen toisinto, mutta nyt väsähtänyt mummi ilmoitti, että EI onnistu, et jää enää kolmanneksi yöksi, mummilta on "paukut loppu".
Tämän päivän vietimmekin sisällä, koska taivas oli ihan harmaa ja vettäkin vähän vihmoi. Pelailimme muistipeliä ja laitoimme koristekivistä ruokaa ja leivonnaisia.
Äiti haki pojan iltapäivällä ja mummi keitti kunnon kahvit:D
Heinäpoika on mummin mielestä maailman suloisin otus, mutta täytyy surukseni tunnustaa, että kaikki voimavarani olen tämän "ikiliikkujan" kanssa joutunut käyttämään:):):)

Pääsiäinen olisi tarkoitus viettää mökillä, jos vain kelit antavat myöten ja voin kertoa teille, kaikella rakkaudella lastenlapsiani kohtaan, yksikään pienokainen ei vietä pääsiäistä mummin ja papan kanssa!
Rauhaisaa ja leppoisaa loppuviikoa teille kaikille toivottelee Aana.

10 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Voi mummi, tiedän tarkkaan, miten ihania nuo pienet miehet ovat (3kpl)ja miten voimia kysyvää palomiesten hoito voikaan olla..:D
Meillä nyt vaan surku, kun ovat jo niin isoja, että ei enää yökylään tulla, mutta ihania ovat isotkin palomiehet..:))

Virpi kirjoitti...

Ihanaa kun pieni palomies sai viettää laatuaikaa mummin kanssa :) Nuo hetket on kullan arvoisia niin lapsille, isovanhemmille ja vanhemmillekin! Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä :)

tuksu kirjoitti...

Ymmärrän! Ihania ovat nuo pienet miehet :) ja -naiset :) Mukavaa pääsiäisen aikaa teille :)
tuksu

Aana kirjoitti...

Irmastiina, Virpi ja Tuksu:
Kiitos kommenteistanne:)
Tiedän ja tunnen olevani todella etuoikeutetussa asemassa, koska kaikki kuusi lastenlastani asuvat tässä 10km:n säteellä. Voin ja saan tavata heitä niin paljon kuin jaksan tai haluan. He ovat suuria aarteita minulle sekä papalle ja toivonkin että pystymme välittämään sen suunnattoman, aidon rakkauden jota tunnemme:)
Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Marge kirjoitti...

Ihana postaus:)

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ♥

Tuija kirjoitti...

Voi, sinulla on ollut siellä oikea pikkuinen ikiliikkuja, aivan varmasti ihana ja rakas, mutta ei kait sitä enää jaksa, pitää vetää henkeä välillä. Ihanaa päästä mökille, vai mitä?

Oikein rauhallista ja aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle Aana.

Lovviisa kirjoitti...

Mukava vesseli siellä teillä...Ilosta vappua ja mukavia hetkiä mökin pihakeinussa:)

Lovviisa kirjoitti...

Meninkö ajassa vähän eelle...Vissiin toiveajattelua :D
Jos sitä pääsiäistä nyt ensinnii:)

Aana kirjoitti...

Marge, Tuija ja Lovviisa:
Kiitos kun taas poikkesitte kylässä:)
Kyllä se niin vain on, ettei sitä enää näillä kymmenillä montaa päivää peräkkäin tuollaisten "tuhatjalkaisten" kanssa jaksa, vaikka aikaa ja halua olisi kuinka:D
Rauhaisaa Pääsiäistä teillekin ja viikon kuluttuahan se Vappukin jo on!!
Aana.

Anonyymi kirjoitti...

Sain teokseni kohdalla blogisi Digg ja Stumble Upon. Nautin käsittelyssä teidän kommentteja.